Verhaaltjes rode schijf

HECHTING EN ONT-HECHTING

Zonder hechting (uitsluiting) kan insluiting (onthechting) niet plaatsvinden! Hechting ontstaat met de orde en structuur die binnen de subcultuur wordt begrepen. Hechting noemen wij: oorzakelijke discriminatie die plaatsvindt in een dualistische wereld waarvan wij denken dat zij werkelijk is. Wanneer wij afstand nemen van deze oorzakelijke discriminatie kunnen wij op een objectieve manier kijken naar deze werkelijke wereld, waarin wij ons niet meer identificeren met het ego. In die hoedanigheid hebben wij de mogelijkheid om een ethisch leven te leven in overeenstemming met de wereld zoals zij zich openbaart.

Deze waarden-loze denkbeweging is een dubbelinterpretatie.
Regels zijn regels! Maar niet meer dan dat. Echter,… de uitzondering bevestigt de regel. De uitzondering is éénmalig en heet chaos.
De uitzondering laat zien dat het ook zonder regels kan en dat ieder moment een uitzondering kan zijn. De regel is: orde is hechting. Hechting is: de herhaling.
Dubbelinterpreteren (onthechten) is: het scheiden van normen en waarden en het scheiden van object en subject en vervolgens de hechting liefhebben om een uitzonderlijk leven leiden. Onthecht zijn is: van bovenaf het gedrag door orde en regelmaat gade slaan, de drang en dwang hiernaar begrijpen maar ook zien wat het aanricht.

KOE EN HAAN II.

Het is weer een prachtige lentemorgen en in de weide vindt een ontmoeting plaats van een haan en een koe.

– Dag Haan.
– Dag Koe.
– Zullen wij vrienden worden?
– Goed, Koe…
– Jij schijnt een belangrijke figuur te zijn op de boerderij, is het niet?
– Je doelt op dat malle gekraai in de ochtend?
– Precies!
– ’t Is pure gekte, ik kan eenvoudig niet anders, maar goed … de boer vindt het prachtig. Hij zegt dat ik de motor van het boerenbedrijf ben…, de mafkees!
– Ach, Haan, iedereen heeft zijn eigenaardigheden!
– Je hebt gelijk, Koe, iedereen is anders.
– Vrienden?
– Best!